Vragen

Hieronder vindt u onze meest gestelde vragen over uw ballonvaart. Heeft u na het doornemen nog meer vragen of wilt u graag in een persoonlijk gesprek uitleg krijgen over uw ballonvaart, neem dan contact met ons op.

Waar kunnen wij ballonvaren?
Wie kan er met jullie ballonvaren?
Wanneer kunnen wij ballonvaren?
Wat moet ik meenemen?
Hoe lang duurt mijn ballonvaart en waar komen wij dan terecht?
Wat kost een ballonvaart bij jullie?
Hoe kunnen wij een plaatsje in de ballonmand reserveren?
Kunnen wij een ballonvaart cadeau geven?
Is ballonvaren veilig?
Zijn wij tijdens de ballonvaart verzekerd?
Heeft u interesse om een heteluchtballon in te zetten voor de marketing van uw bedrijf?
Kan ik zelf ook ballonvaarder worden!
Wat is het weer op dit moment?


Waar kunnen wij ballonvaren?

Wij verzorgen uw ballonvaart in de provincie Utrecht vanaf ons eigen veld in Groenekan of een van de andere opstijglocaties die wij in en om de provincie Utrecht gebruiken: Utrecht, Amersfoort, Houten, Nieuwegein, Zeist, Culemborg en Geldermalsen.
Wilt u graag ballonvaren vanuit uw eigen woonplaats of zelfs vanaf uw eigen grasveld opstijgen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

 

Wie kan er met jullie ballonvaren?

Iedereen kan mee varen. Iedere leeftijd is welkom. Wij verzorgen met onze twee luchtballonnen uw ballonvaarten tot 10 personen, maar ook grotere groepen behoren tot de mogelijkheden, neemt u vooral contact met ons op.
Houdt u zelf rekening met de volgende zaken:

  • Kinderen moeten ongeveer 1.20 meter groot en 35 kg zwaar zijn, maar het belangrijkste is dat zij er, als zij later groot zijn, nog met heel veel plezier aan kunnen terugdenken.
  • Heeft u vragen over uw gezondheid en ballonvaren, raadpleeg dan uw huisarts. Die kan u een gedegen advies geven. Schroom niet, het is de moeite waard om een ballonvaart te kunnen maken.
  • In een luchtballon heeft u geen last van hoogtevrees. Wanneer u op een trap of gebouw staat, krijgt u een angstig gevoel van de hoogte. Dit komt omdat uw trap en het gebouw in verbinding staan met de grond, waardoor het gevoel van hoogte ontstaat. Omdat een luchtballon ‘los’ is van de grond, krijgt u dit gevoel niet met ballonvaren. Wij snappen dat dit ‘makkelijk’ te zeggen is, als je zelf geen last hebt van hoogtevrees. Laat toch deze unieke belevenis niet aan u voorbij gaan.

 

Wanneer kunnen wij ballonvaren?

Misschien is het u wel eens opgevallen dat u alleen ‘s morgens of ‘s avonds heteluchtballonnen ziet. Dit heeft te maken met “thermiek”. Dat maakt het onmogelijk om met een heteluchtballon gedurende het grootste deel van het jaar overdag te varen.
Hieronder ziet u de globale tijden waarop we met u afspreken.

 OchtendvaartAvondvaart
Voorseizoen
Maartca. 9:00 uurca. 16:30
Aprilca. 8:00 uurca. 18:00
Meica. 7:00 uurca. 19:00
Junica. 6:00 uurca. 20:00
Seizoen
Julica. 6:00 uurca. 19:30
Augustusca. 7:00 uurca. 18:30
Naseizoen
Septemberca. 8:00 uurca. 17:30
Oktoberca. 9:00 uurca. 16:30
In de volgende periode voeren wij vaarten uit op afspraak
November t/m Februarica. 10:00 uurca. 15:00
Ballonvaren is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Boekt u bij ons een ochtendvaart, dan nemen wij de avond voor de vaart contact met u op om aan te geven of uw ballonvaart door gaat. Voor een avondvaart nemen wij op de dag van de ballonvaart tussen 12:00 en 13:00 uur contact met u op. Wij bespreken met u de weersomstandigheden en geven wij aan of de ballonvaart door gaat en hoe laat uw ervaring begint. Als de ballonvaart niet door kan gaan maken wij direct een nieuwe afspraak met u.

 

Wat moet ik meenemen?

Op zich hoeft u niets speciaals mee te nemen. U kunt de kleren aan die u overdag ook aan heeft. Het is in de lucht niet merkbaar kouder. Neem voor na de vaart wel even een truitje of jasje mee, want ‘s avonds kan het natuurlijk wel wat afkoelen. Doe wel wat comfortabele ‘stevigere’ schoenen aan. Wij zullen de vaart namelijk starten en eindigen op een grasveld en/of weiland.
Om uw ervaring vast te leggen, is een fototoestel of filmcamera (verzekerd?) zeker aan te raden om mee te nemen…

 

Hoe lang duurt mijn ballonvaart en waar komen we dan terecht?

Wij spreken af om elkaar te ontmoeten op de opstijglocatie. De totale ervaring duurt ongeveer 4,5 uur. Op de opstijglocatie bouwen wij met elkaar de heteluchtballon op. Dit duurt ongeveer 3 kwartier.
De ballonvaart duurt minimaal 1 uur. Na een uur varen zoekt de piloot naar een geschikte landingsplaats. Afhankelijk van de gekozen landingsplaats duurt uw vaart gemiddeld 5 kwartier. Na de vaart pakken we de heteluchtballon samen in en staat u nog een mooie afronding van een mooie avond te wachten.
Na de ballonvaart brengen wij u terug naar de plaats waar we de avond zijn begonnen en nemen we afscheid van elkaar.
De ballonvaart is geheel afhankelijk van de wind en de windrichting. Er is geen algemene afstand of richting van een ballonvaart te bepalen. Iedere ballonvaart is anders! De afstand die wij afleggen ligt gemiddeld tussen 10 en 40 kilometer.

 

Wat kost een ballonvaart bij jullie?

Een ballonvaart kost € 155,00 p.p. all-in. Hier komen dus geen verborgen kosten als administratie en annuleringskosten meer bij!

Wij varen van maart t/m oktober. Buiten deze maanden varen wij op afspraak.
U ervaart uw een ballonvaart in intieme sfeer met maximaal zes personen. Bij deze ballonvaart varen wij met een van onze twee heteluchtballonnen op een datum dat er voldoende passagiers zijn om van onze opstijglocaties te kunnen vertrekken.
Het kan dus zijn dat u de ballonvaart maakt op een andere datum dan u in eerste instantie bij ons aanvraagt. U zult bij de meeste ballonvaarten met nog niet bekende medepassagiers de ballonvaart beleven.
Hier tegenover staat dat u de ballonvaart ervaart zoals het volgens ons is bedoeld: intens en intiem met maximaal zes personen!
Het is ook mogelijk om een van onze heteluchtballons exclusief voor u en uw familie, vrienden en/of geliefden op een door u gekozen datum te reserveren. Wij bieden de exclusieve vaarten aan vanaf onze locaties in en om de provincie Utrecht. Opstijgen op uw eigen locatie in de provincie Utrecht en daarbuiten is ook mogelijk. Houdt u hierbij wel rekening met een kleine extra bijdrage voor o.a. een eenmalige opstijgvergunning die we bij uw gemeente aanvragen.
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Hoe kunnen wij een plaatsje in de ballonmand reserveren?

U kunt uw plaatsje in een van onze ballonnen op een aantal manieren bij ons reserveren. U kunt gebruik maken van ons reserveringsformulier. U ontvangt een bevestiging per e-mail. Wij nemen contact met u op om de ballonvaart met u te plannen. U kunt ons ook bellen, zodat wij samen met u uw ervaring kunnen samenstellen.

 

Kunnen wij een ballonvaart cadeau geven?

Het is een prachtig idee om een ballonvaart cadeau te geven. Het ticket dat u ontvangt is niet persoonsgebonden en kunt u dus leuk inpakken en cadeau geven.
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij verzorgen voor u de totale ervaring. Van voorbereiding, ballonvaart en afsluiting. Veel plezier met geven!

 

Is ballonvaren veilig?

Ballonvaren is zeker veilig. Barlo Ballonvaarten stelt hoge eisen aan de veiligheid. Uw piloot heeft een gedegen opleiding doorlopen waarbij zij theorie-examens hebben afgerond bij het CBR en een praktijkexamen bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat succesvol hebben afgesloten.
De heteluchtballonnen moeten aan strenge eisen voldoen m.b.t. keuring, onderhoud en opslag. Deze eisen worden ook weer onder toezicht van de Inspectie Verkeer en Waterstaat door gecertificeerde onderhoudsbedrijven gecontroleerd.
Daarnaast is Barlo Ballonvaarten aangesloten bij de branchevereniging KNVVL afdeling Ballonsport.
Logo Inspectie Verkeer en WaterstaatLogo KNVVL Afdeling Ballonsport
Dit zijn de formele zaken waaraan de piloten en het materiaal moet voldoen. Aan de hand van de weersverwachtingen, locatie en andere omstandigheden maken wij een zorgvuldige afweging voor en op de dag van uw ballonvaart of deze wel of niet doorgaat. Uw en onze veiligheid staat voorop!

 

Zijn wij tijdens de ballonvaart verzekerd?

Gedurende uw gehele vaart bij Barlo Ballonvaarten bent u verzekerd. U zult zich ten aller tijden moeten houden aan de instructies van uw piloot. Houdt u er rekening mee dat uw foto- en videoapparatuur zijn uitgesloten van deze verzekering.

 

Heeft u interesse om een heteluchtballon in te zetten voor de marketing van uw bedrijf?

Bent u op zoek naar het antwoord op deze vraag, dan heeft u waarschijnlijk al wat vooronderzoek gepleegd over de inpassing van een heteluchtballon in uw marketingstrategie. Barlo Ballonvaarten verzorgt de volledige begeleiding bij aanschaf, beheer en het verzorgen van een onvergetelijke ballonvaart voor uw relaties en/of medewerkers.
De inzet van een heteluchtballon voor uw activiteiten kan anders zijn dan van een ander bedrijf.
Wilt u de mogelijkheden die wij u kunnen bieden bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Kan ik zelf ook ballonvaarder worden?

Heeft u altijd al zelf een heteluchtballon willen varen? In een programma van theorielessen, privélessen en de praktijkopleiding maken wij u bekend met het verzorgen van deze bijzondere ervaring. Het gaat ons niet alleen om de techniek van het bedienen van een heteluchtballon of kennis van de theorie die belangrijk is voor het ballonvaren. Wij leiden u op om onze klanten en relaties een onvergetelijke ervaring mee te geven.
Wilt u in een gesprek meer weten over de mogelijkheden die wij bieden, neem dan contact met ons op.

 

Wat is het weer op dit moment?
Bekijk hieronder de wind voorspellingen: